24 Nisan 2016 Pazar

Zombi Bilgisayar Nedir ?


Zombi bilgisayar'ın ne olduğunu tanımlamamız gerekirse ; bilgisayar sahibinin bilgisi ve rızası dışında , üçüncü taraf veya grupların illegal yollarla bilgisiyarınızı ele geçirmesi durumudur.


Bilgisayarınız böyle bir durumda  bir botnet parçası olup,diğer zombi bilgisayar ağlarının arasına katılır.Siz farkında olmadan,Botnet sahibi tarafından bilgisayarınızı , sahte trafik oluşturmak ,ddos saldırıları başlatmak ,reklam tıklamaları gibi ve buna bağlı daha bir çok eylem için çeşitli amaçlarla kullanabilirler.



Bilgisayar korsanları hedef saldırıları doğrulutusunda,ele geçirmiş oldukları bu zombi bilgisayarları,dos saldırıları,kötü amaçlı yazılım,spam email yaymak için botnetleri kontrol ederler ve kendi bilgisayarıymış gibi kullanarak saldırılarını gerçekleştirirler.

Böylelikle zombi bilgisayarlardan oluşturmuş oldukları gruplar üzerinden ,hedef aldıkları sunuculara eş zamanlı istek göndererek sunucuların yanıt vermesini kesebilirler ve sunucu hizmetini durdurabilirler.Dos ve Ddos en çok kullanılan saldırı türleridir.

Normalde kullanıcılar,bilgisayarlarının zombi bot tarafından kontrol edildiğinin farkına varamaz.çünkü kötü amaçlı yazılımlar,antivirus ve güvenlik duvarını atlatarak mümkün mertebe enfekte olarak kalması için programlanmıştır,işletim sistemine herhangi bir zarar veya değişim meydana getirmediği içinde bilgisayar kullanıcısının dikkatini çekmez.

Bilgisayarınızın zombi bilgisayar olduğuna dair belirtiler ;

  1. Bilgisayarınız da bir çok uygulama açık olmamasına rağmen belirgin şekilde yavaştır.Ayrıca internet bağlantınız kullanıldığı için , internetinizde de yavaşlık görülür.
  2. Açıklanamayan hata iletileri alabilirsiniz.
  3. Bilgisayarınız da sık sık çökmeler meydana gelir.
  4. Bilgisayarınızın kapanma ve açılma hızı yavaşlar.
  5. Diskiniz de belirleyemediğiniz kayıplar meydana gelir.
  6. Web tarayıcınız da sebebsiz yere çökmeler meydana gelir.  

Bilgisayarınızdan Zombileri Nasıl Temizlersiniz ?

  • Lisanslı bir güvenlik programı kullanın ve sık sık güncelleyin,ve diskinizi tarayın.Bazı virüs programları bu tip kötü amaçlı yazılımları bulamadığı için ek yazılımlar kullanarak tarayın.
  • Güvenlik duvarınızı maksimum seviyeye çıkarın.

Ek olarak bilgisayarınız da ki kötü amaçlı yazılımları tespit edebilmeniz için, ücretsiz olarak indirip,tarama yapabileceğiniz programlar ;

1) Kaspersky Virus Removal Tool


Zombi bilgisayar


2) Norton  Power Eraser

Zombi bilgisayar

 3)Avira PC Cleaner

 
Zombi bilgisayar

Son olarak ,bilgisayarınız da ciddi belirtiler yoksa,programları kullanırken tedbiri elden bırakmayın,dikkatli olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//